Vil kun motivasjon gi deg resultater?

1 november, 2018 Sunn livsstil

Vil kun motivasjon gi deg resultater?

Uten motivasjon ville vi nok ikke startet med så mye i det hele tatt. Motivasjon er viktig for at vi skal få lyst til  å gjennomføre noe. Men å legge hele vår tiltro til motivasjonene, er noe vi ikke ville anbefalt deg. Det er nemlig her de fleste mislykkes. 

Man kan gjerne finne motivasjonen til å bare drikke pulver, sulte seg, overtrene, detoxe seg eller andre ekstreme varianter i 1, 2, 3 eller kanskje også 4 uker. Dette er ok for de fleste og overkommelig. Noe man kan hente motivasjone til, da resultatene kommer raskt! Men på et tidspunkt vil motivasjonen dale. Kanskje er det litt motivasjon igjen i ny og ne, kanskje har du mistet den helt. Uansett, på dette tidspunktet er sjangsen stor for at du går tilbake til dine gamle vaner. Vanene som kroppen og hodet har kjent til lengst. 

Har du ikke brukt tiden din underveis godt nok på å endre dissen vanene, er det nærmest umulig å ikke gå tilbake til vanene man hadde før man startet. Ofte vil du her spise mer igjen, få dårlig samvittighet, føle at du har mislykkes og ha lite energi.  Og starte på noe nytt etter dette, uten å ha endret vanene underveis, er for mange vanskelig. Dersom du har liggi lavt på kalorier eller vært svært restriktiv, vil kroppen også hige etter masse energi, da i form av mat. For veldig mange fører dette da til at man legger på seg alt igjen, og kanskje også noen kilo ytterligere. Dette er det vi kaller jojoslanking. 

Det er nettopp derfor vi ønsker at du IKKE skal gå på noen form for quick fix eller dietter som lover deg x antall kilo på 7-30 dager. De funker sjeldent, til aldri. Og de gjør nesten alltid mer skade, enn de gjør godt. Det er viktig at du bruker god tid. Vær tålmodig, det er ikke sånn at å endre livsstil og gå ned i vekt må gå fort. Ta noen gode åndedrag, pust og slapp av. Gi deg selv rom for utskeielser og for å til tider faile på det du hadde planlagt. Å det viktigste, gi deg selv rom for å leve underveis. For det vil komme perioder hvor du kommer til å skeie ut, hvor du ikke følger planen, hvor du spiser det du ikke burde på en ukedag, hvor du har en periode hvor du synes alt er vanskelig og det siste du vil ha, er middagen du hadde planlagt. Gir du deg selv rom for at dette skal skje FØR det skjer, vil du slippe følelsen av å ha mislykkes.  Du vil også slippe den dårlige samvittigheten.

Aksepter at det skal ta tid, aksepter at det vil komme dager som er tyngre enn andre, aksepter at det i perioder vil være vanskelig. Så vil hele veien bli langt enklere. 

Bruk tiden- og nyt prosessen på godt og vondt. 

Vi snakkes, 

Marianne & Axel