Kos deg med god samvittighet!

2 desember, 2018 Kosthold

Kos deg med god samvittighet!

Så er det jul.. igjen! Til stor glede for noen, og desverre, kanskje ikke til så stor glede for andre. Ulike historier avgjør hvordan det blir og hvordan vi har det. Av erfaring vet vi at de som har vært i en vektreduksjonsfase, føler desember kan bli en stressende måned. "Hvordan skal jeg klare å unngå fristelser? Hva skal jeg gjøre i selskaper? Hva om jeg legger på meg igjen? Hva gjør jeg da?" Dette synes vi er trist. Derfor vil vi benytte anledningen til å minne dere på hva dette egentlig handler om. 

Vi har sagt det før, men sier det igjen. En sunn helse og et godt liv handler om mye mer enn vekten. Det handler om livskvalitet. Vi vil minne dere på at dere verken trenger å ha dårlig samvittighet for en sjokoladebit ekstra, en hyggelig familie eller venne middag/kveld, en hyggelig julelunsj på jobb eller litt ekstra kos med familien en helt vanlig tirsdag. Det er jul bare en gang i året. Det er ikke, vil ikke og kan ikke være denne ene tiden som ødelegger for om dere får resultatene dere ønsker eller ikke. Selvfølgelig vil vi ikke anbefale deg å frotse, men vi vil heller ikke anbefale deg å nekte deg alt. Hva skal vi vil med en god helse, en sunn og frisk kropp dersom vi ikke skal kunne kose oss og bare leve litt? Nå som det endelig er rom for litt ekstra tid med de man er glad i? Nå sier ikke vi at det å leve innebære verken sjokolade, julegodteri, kaker, en litt mer usunn middag eller flytende kalorier av ulike slag. Men, vi kan ikke legge under en stol at mat og drikke = hygge. Å det burde det også være! Det er ofte et samlingspunkt for de man er glad i. Å nå som det er jul er vi endelig flinkere til å sette av litt tid til familie og venner. Folk som betyr noe for en, og som man desverre resten av året, altfor sjeldent får tid til. Vi mener da det er en selvfølge at man skal kunne kose seg litt ekstra! Du jobber for en sunn helse, en sunn og frisk kropp nettopp fordi du skal ha en god livskvalitet, leve godt når man først lever. Da er det ikke slike stunder man skal ha dårlig samvittighet for. 

Prioriter helsen din til alle måltidene det ikke er noe spesielt, også i desember. Prioriter trening de dagene du har mulighet til det. Husk 20 min hjemme med effektiv trening er ofte nok! Utenom det, prioriter famile, venner og hyggelige sammenkomster når det er tid for det. For det er det som til syvende og sist gir deg livskvalitet og dermed god helse. 

Ha en fantastisk julemåned!

Vi snakkes,

Marianne & Axel