Treningsøvelser Du Vil Unngå

3 Mars, 2021 Styrketrening

Treningsøvelser Du Vil Unngå

Vi vet at det å bevege kroppen, øke pulsen og gjøre en eller annen form for aktivitet er bra for helsen. Men det finnes noen treningsøvelser du bør unngå. Dette kan rett og slett være fordi de ikke styrker kroppen din og dermed forbedrer din generelle helse, eller i noen tilfeller kan øvelsene faktisk sette unødvendig og unaturlig stress på kroppen.

De fleste av disse treningsøvelsene er ufarlige å utføre, vi nevner dem fordi det kan være best og erstatte dem med trening som vil være mer effektiv.  Bruke tid og energi klokt får deg mye nærmere målene dine, derfor lønner det seg å være smart rundt din trening og kondisjon. Vet at du er informert er du bedre rustet til å optimalisere dine treningsrutiner. 

Her er en liste over noen øvelser du bør unngå: 

Situps

Denne gamle skole treningen har blitt brukt av hæren, og vi har uten tvil alle gjort dette under gymtimene når vi var på skolen. Imidlertid vet vi nå at sit-ups ikke er så nyttige for helsen og kroppen som vi først trodde. (1, 2, 3

Mange eksperter har uttalt seg om dette og  og snakket om hvordan det setter ryggraden under nødvendig stress. Sit-up gjør det vanskelig å opprettholde en nøytral ryggrad, bøier skuldrene og utsetter nakken for stress når det blir for tøft. Alt dette er ugunstig. .(4)

I stedet kan du øve på planken, som holder nakken og ryggraden i en nøytral posisjon når du er utfører den riktig. Det er mange variasjoner som sideplanker og gang planker også, som du gjør for å styrke kjernemuskulaturen ytterligere når du har fått tak i det. Du kan også gjøre en variant av sit up hvor du ikke går helt opp, men stopper der magen jobber mest og du holder ryggraden i nøytral posisjon. 

Alternativt, the US army har nå flere øvelser for en sunn ryggrad, inkluder deadlifts og power throws, som de har benytter seg av istedefor den “gamledagse” situpsén.

Maskinassistert knebøy

Selv om denne øvelsenikke kommer til å være så skadelig som en sit-up, vil du gå glipp av mange fordeler ved å velge maskinassistert knebøy. . Selv om det kan virke som en nyttig maskin, bruker den ikke noen av dine stabiliserende muskler når du utfører øvelsen, fordi stolpen følger en fast bane.

Dette betyr at du ikke vil høste alle fordelene som du får fra en barbell back squat, hvor kroppen din følger en naturlig bane. . Velg derfor ikke-assistert når du utfører en knebøy, og du vil se langt bedre resultater, få styrke raskt, og  få alle fordelene du får fra vektstang.

Bokshopp

Noen mennesker elsker dem, og noen hater dem, men boksehopp er kanskje ikke alt de er ment  for å være. Selv om det kan se ganske kult ut og være en god øvelse for å pushe degt, er det kanskje ikke så bra for kroppen din å hoppe opp og ned på en boks. Dette er nemlig en øvelse som kan legge mye stress på knær og sener.

Når du hopper av, har du tyngdekraft, momentum og kroppsvekt som du skal tåle når du treffer bakken og knærne får mye av denne byrden.. Det er verdt å holde øye med smerter som kan være senebetennelse eller til og med ligament stress hvis du utfører denne øvelsen ofte.

Sittende rotasjon i apparat

Denne maskinen, eller lignende, bør alltid utføres med forsiktighet. Denne øvelsen tar sikte på å vri overkroppen til siden, engasjere magemusklene og bruke disse for å drive bevegelsen. Vri på denne måten er ganske rart for kroppen din, og er en som det normalt ikke ville gjort hvis det ikke var for denne maskinen.

På grunn av dette legges det ekstra stress og belastning på ryggraden og skivene ved å sette dem i disse rare stillingene, noe som   ikke er veldig gunstig. Hvis du vil ha mer effektive kjerneøvelser, kan  rotasjonskast med medisinball være bra for kjerne stabiliserende muskler. Mange andre styrkebaserte øvelser som gjør at du holder og beveger vekter, engasjerte også disse områdene.

90 grader inntil vegg

Vi har nok alle prøvd dette på skolen og følt den intense brenningen i lårene og tenker dermed at denne funker må funke bra! Mange treningsfanatikere har allerede funnet ut at dette ikke er den øvelsen som gir best effekt på lår og setemuskler. Istede kan du erstatte den med en annen øvelse som du vil få mye mer utbytte av. 

Det er mange bevegelser for lår og sete som du kan gjøre, en av dem er  kettlebell knebøy. Prøv å bevege beinet og føttene nærmere hverandre når du holder vekten opp til brystet, hvis du vil føle svie i lårene.

Kipping Pull Ups

Alle Crossfit-entusiaster gjør dette, men i virkeligheten er det ikke en god øvelse  for alle. Ideen med å kippe pull ups er å lage momentum og komme deg over baren, ved å bruke skulder og arm styrke. Men hvis du ennå ikke kan gjøre noe, vil dette ikke være til fordel for deg.

I stedet, prøv å trene på en normal pull up, og du vil se mye raskere progresjon. Hvis du ikke kan gjøre disse ennå, gjør negative pull ups eller bruk et assistert bånd, og du vil gradvis bygge overkroppsstyrken.

Når du legger til nye øvelser i rutinen din, er det verdt å se på hvordan de kan være til nytte for deg og hva som passer best for hva du trener til. Dersom du starter med å erstatte disse treningsøvelsene, har du en veldig god start.

For å se flere artikler om trening, kosthold, livsstil,  inspirasjon og råd, besøk YouCanShape-bloggen, eller prøv vår 30-dagers gratis medlemskap og start din reise  i dag.