SMALL TITLE

Customer FAQs

Hva kan jeg spise?


I kostplanene fra oss tar vi høyde for hvilke kjønn, kroppstype du har, hvor aktiv du er, hvilke målsetting du har samt høyde og vekt. Det er dette som i stor grad avgjør hva du kan spise. For å utdype det litt mer kan vi nevne at noen forbrenner mer kalorier enn andre. Noen bygger muskulatur lettere enn andre. Noen har inaktive dager, andre har aktive dager. Noen har sykdom, andre er friske. Som hovedregel kan du tenke at dersom du er inaktiv trenger du trolig mindre karbohydrater enn dersom du er aktiv. Dette kommer litt ann på om du vil legge på deg, ned i vekt eller vedlikeholde, men alt i alt kan dette være en hovedregel. Er du aktiv og trener relativt hardt bør du ha mer karbohydrater slik at kroppen kan prestere og får restituert. Ellers er det ikke slik at man skal ha matfrykt og nekte seg mat. Dette synes vi egentlig er litt høll i hode. Spis fornuftig. Spis grønnsaker, litt frukt og sunne råvarer som du finner i matplanene fra oss. Pass på å få i deg nok vitamin D og omega 3. Det er mange omega 3 produkter ute på markedet, men sørg for at du velger en med god kvalitet, som også inneholder vitamin D.Hvor ofte må jeg trene?


Det kommer litt ann på hvilke resultater du ønsker å oppnå. Men, treningsprogrammet er nøye sammensatt slik at du skal få de gode resultater, estetisk og helsemessig. Ønsker du å bygge mer muskler må du belage deg og følge treningsprogrammet, som er 4 ganger i uken med styrketrening. Her kan det lønne seg å variere mellom tunge, få repetisjoner og mange, lette repetisjoner. Er du inaktiv og har som hovedmål å forbedre helsen, holder det i prinsippet med 30 min aktivitet hver dag. Og da mener vi altså aktivitet du blir litt svett av, som f.eks rask gange. Vi anbefaler å benytte kardioøktene under Breath&Shape, som er supereffektive og fettforbrennende. Du bør følge treningsprogrammet minimum 1-2 ganger i uken i tillegg til dette. Og husk på dette, vær positiv til treningen selv om du er ny. Det kan gjøre at du raskere oppnår fremgang.Må jeg trene styrketrening?


Vi anbefaler alle å inkludere styrketrening. Og det er flere grunner til dette. Men, det viktigste årsaken er at inaktivitet gjør at man taper muskelmassen. Det samme gjør aldringsprosessen. Svak muskulatur kan gjøre at du får plager og vondter, og får en lavere fettforbrenning. Sterk muskulatur gjør at de hverdagslige gjøremålene blir enklere å gjennomføre, man får mindre plager og vondter og man øker forbrenningen! Vinn, vinn med andre ord. Du bør trene styrketrening minimum 1-2 ganger per uke. Grunnen til dette er at styrketrening er en ferskvare og muskulaturen vil derfor fort svinne hen dersom du ikke vedlikeholder den. Vi har styrketrening for både hjemme og studio- så her kan du velge akkurat hvor du helst vil trene.Må jeg trene utholdenhet som feks jogge?


Du bør trene utholdenhet og det er flere grunner til dette. Utholdenhetstrening har vist seg å ha masse positive helsefordeler når det kommer til hjerte og karsykdom, diabetes, overvekt og de som vil bygge muskulatur! Hvordan man trener utholdenhet kommer litt ann på hva du liker. Du må altså ikke jogge. Vi har flere alternativer og noen av våre favoritter, er høyintensitetsøktene fra Breath&Shape. De er supereffektivt, tar mindre tid og har vist seg å ha en rekke helsefordeler for kroppen. Er du nybegynner ser disse intervalløktene annerledes ut, enn dersom du er godt trent. Det morsomme med disse øktene er at du vil merke formen raskt blir mye bedre!Hva er kardio?


Kardio er det samme som utholdenhetstrening og høyintensitetstrening.Kan jeg drikke sukkerfri brus?


Vi vil alltid råde deg til å drikke vann som tørstedrikk. Dette er det beste for kroppen uansett. Det er fortsatt stor diskusjon om sukkerfri brus er bra for oss eller ikke. Det vi vet er at kroppen kan reagere på sukkerfri brus med å være oppblåst, få økt søtsug/apetitt og noe forskning viser også at det kan ha en betydning for tarmfloraen vår. Vi anbefaler derfor at du kutter ned på sukkerfri brus, for å være på den sikre siden.Kan jeg aldri spise kake, godteri og is mer?


Jo, selvfølgelig kan du det! Vi vil aldri si at noen skal eliminere noe helt fra kostholdet, dersom dette ikke er noe du selv ønsker å gjøre. Men, vi vet jo selvsagt at dette er matvarer som gir svært lite av hva kroppen har behov for, samtidig som det gir oss mye energi. Vi anbefaler derfor at du holder deg til disse matvarene når det er spesielle anledninger, eller innfører f.eks lørdagskosen igjen og koser deg med dette da. Når det er sagt, ha fokus på hva du gjør mest av. Det er det du gjør hver dag som gir resultater.Hva gjør jeg når det er bursdag eller spesielle anledninger og blir servert annet enn matplanen?


Det vil alltid komme anledninger hvor du blir servert annet enn hva kostplanen forteller deg. Vi synes ikke det er noe i veien for at du koser deg litt på disse anledningene. Bare tenk mengde! Husk, dette er slik du helst skal lære deg å leve videre også.Jeg synes det er vanskelig å bruke oppskriftsheftet. Hvordan gjør jeg dette riktig?


Vi har ikke skrevet mengde i de fleste oppskriftene. Dette er fordi du enkelt skal kunne bruke den mengden som står oppført i din matplan. Husk her at du finner mange råvarer under alternativer i matplanen din. Noen oppskrifter kan det være litt vanskelig å få nøyaktig mengde, så her er det ca som gjelder.Jeg liker ikke alt som står i matplanen, hva jeg kan bytte med?


Bruk alternativene godt. Du trenger ikke spise alle matvarene som står oppført i matplanen. Bytt ut og finn den maten som gjør at du trives med kostholdet ditt.Jeg har mistet motivasjonen. Hva gjør jeg?


I våre coaching videoer er det masse motivasjon å hente, ta en titt på disse. Bruk også litt tid på hvorfor du egentlig startet med dette. Har du funnet ditt hvorfor, skal du klare å hente motivasjon der. Husk også at det ikke er slik at dersom du tar noen dager “av” så ødelegger det noe. Dette er noe du skal prøve å gjøre til en livsstil og noen avkoblingsdager kan derfor bare være sunt og godt. Det viktigste er at du finner motivasjonen relativt raskt, så du ikke hele tiden må starte på nytt.Jeg rekker ikke 4 dager med trening. Hva gjør jeg?


Du må ikke trene 4 dager i uken. Bare følg treningsprogrammet videre fra økt nr 1 til økt nr 4 før du begynner på økt nr 1 igjen. Sånn vil du hele tiden klare å følge programmet og få trent hele kroppen. Husk også at vi har supereffektive cardio økter du kan gjøre hjemme! Disse finner du under videoer i Breathe & Shape.Hvor ofte må jeg trene med YouCanShape?


Det kommer litt ann på hvilke resultater du ønsker å oppnå. Treningsprogrammet vårt er nøye satt sammen slik at du skal få de beste resultater, estetisk og helsemessig. Ønsker du å bygge mye muskler må du belage deg på mer spesifikk styrketrening opp til 4-5 ganger i uken. Er du helt i startfasen har vi også tatt høyde for det. Da er øktene kortere, med fokus på de viktigste øvelsene som også gir resultater. Vi anbefaler 4 økter i uken, eventuelt minimum 2.Må jeg melde meg inn på et treningsstudio for å følge YouCanShape?


Nei. Vi har treningsprogram for hjemme og for studio. Det betyr med andre ord, du kan trene hvor du vil, når du vil.Hva får jeg som medlem av YouCanShape Network?


Som medlem av YCS Network får du: Oversiktsgrafer
 • Fremgangsgraf for treningen din

 • Målingsgraf for vektnedgangen din

 • Oversiktsgraf over centimetermålene dineVåre utfordrende og lærerike PT-videoer som du kan følge både på studio og hjemme.
 • PT-filmer med alle øvelsene i ditt treningsprogram, han og henne

 • Både for studio og hjemmetrening

 • Motiverende og intense kardioøkterHar du ikke mulighet, lyst eller ork til et treningsstudio er det med andre ord ikke lenger et problem. Du kan gjøre alt fra stuen!Destination-heftet, bestselgeren som inkluderer
 • Din egen kostholdsplan

 • Ditt treningsprogram for både studio/hjemme

 • Rumpeaktiveringsguide du kan gjøre hvor som helst

 • Kardioøktene for både kondisjon og maksimal fettforbrenning

 • Mentaltrening, legg grunnlaget for bevisste valg

 • Oppskriftshefte med hele familiens favorittretterYouCanShape Hello; ukentlig coachingvideo med temaene du garantert lurer på. Her går vi opp veien foran deg og møter utfordringene som tidligere har stoppet deg. Dette vil gjøre veien din enklere å gå.YouCanShape Webinar; vi går i dybden på kosthold, trening og inspirere deg til å lykkes. Her gir deg det beste av våre egne og kunders erfaringer. Vi har også mange spennende gjester som vil gi deg noen aha opplevelser.Eksklusive tilbud på nylanseringer kun for medlemmerHva gjør jeg hvis jeg også ønsker personlig oppfølging?


Vi tilbyr også personlig oppfølging dersom du trenger det! Her kan vi følge deg opp via mail/skype eller stedlig på Progym i Grenland, hvor vi har vår base. Klikk deg inn her for å bestille personlig oppfølging.Jeg er nybegynner. Passer YouCanShape Network for meg?


Ja. YCS Network er lagt opp til at du som nybegynner skal få en trygg og god start på din vei mot en sunn helse. Som nybegynner starter du på del 1 av vårt program og avanserer videre til neste del etterhvert som du blir mer erfaren.Jeg ønsker definerte muskler. Passer YouCanShape Network for meg?


Ja! Treningsprogrammet vårt er satt sammen slik at du former din fysikk. Her er det viktig at du velger riktig når du svarer på spørsmålene under registreringen om hvilke resultater du ønsker. Det er matplanen som avgjør 70-80% av resultatet.Må jeg kjøpe spesielle matvarer som for eksempel superfood, juicer osv når jeg går på en kostholdsplan fra dere?


Nei. Med våre matplaner finner du alt du trenger i matbutikken.Hvilke type matvarer har dere i kostholdsplanene deres?


I våre matplaner finner du sunne råvarer som du finner i matbutikken. Litt avhengig av dine forutsetninger, målsetting og kroppstype (forutsetninger og kriterier)har vi satt hvilke mengde du skal ha av ulike råvarer innenfor kategoriene karbohydrater, fett og proteiner.Må jeg trene styrketrening?


Vi anbefaler alle å inkludere styrketrening. Og det er flere grunner til dette. Men, den viktigste årsaken er at inaktivitet gjør at man taper muskelmassen. Det samme gjør aldringsprosessen. Svak muskulatur kan gjøre at du får plager og vondter, og får en lavere fettforbrenning. Sterk muskulatur gjør at de hverdagslige gjøremålene blir enklere å gjennomføre, man får mindre plager og vondter og man øker forbrenningen! Vinn, vinn med andre ord. Du bør trene styrketrening minimum 1-2 ganger per uke. Grunnen til dette er at styrketrening er en ferskvare og muskulaturen vil derfor fort svinne hen dersom du ikke vedlikeholder den. Vi har styrketrening for både hjemme og studio- så her kan du velge akkurat hvor du helst vil trene.