Sunnere pizza?

7 Juli, 2018 Kosthold

Sunnere pizza?

På veien til en sunnere livsstil og resultater er det viktig å finne mat man trives med. Dette er en av nøkkelfaktorene for varige resultater.  Og hvem liker ikke pizza? Du kan fint spise pizza, både til hverdag og helg. Vi vil derfor dele en oppskrift med deg som vi liker veldig godt! En sunn og god hverdagspizza. 

Dette trenger du til bunnen: 

250 gram fibramel

1 egg

1 eggehvite 

Krydder etter smak ( bruk gjerne litt oregano, pepper, salt )

100 g kesam orginal

2 ts bakepulver

1-2 dl vann

Sett ovnen på 250 grader. Bland så røren sammen og smør den ut på et bakepapir. Forstek bunnen i midten av ovnen i ca 15 minutter. Den skal bli litt sprø. 

Til topping

Her er det bare fantasien som stopper deg. Bruk det du liker best. Det vi har valgt her er

Karbonadedeig

Paprika

Rødløk

Ost

Krydre til karbonadedeigen etter smak. Ha ketchup uten sukker på bunn eller vanlig tomatpure. Ha deretter på kjøtt og strø over litt ost. Her er det ikke nødvendig å overdrive mengen ost dersom du skal passe litt på energiinntaket. Litt smaker også veldig godt. Avslutt så med grønnsakene. Vi bruker et pizzakrydder fra Asiamat butikken som er super godt. Blir det fort litt ensformig i krydderhyllen hjemme, anbefaler vi på det sterkeste å ta en tur innom der. Her har de ofte et mye bredere og mer spennende utvalg enn hva du finner i vanlig dagligvare butikker. 

Når du har tatt på det du skal av topping setter du pizzaen i ovnen igjen,  ca 15 minutter, til osten er blitt gylden. Og Voila, ferdig!

Et lite tips! Ha alltid ha en deilig salat ved siden av. Det vil mette litt ekstra og du får i deg vitaminene og mineralene du skal ha hver dag. 

Vi håper det smaker!

Ha en fin lørdag!

Vi snakkes, 

Marianne og Axel